Arrancàvem l'any 2020 amb la mirada posada en un horitzó molt clar i definit en termes estratègics. Una senda que ens hauria de portar, durant els pròxims deu anys, a aconseguir un món més just i sostenible. Ens endinsàvem en la dècada decisiva de l'Agenda 2030, deu anys complets per al compliment dels 17 objectius de Desenrotllament Sostenible formulats per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setembre de 2015.
No obstant això, quasi al començament de la carrera l'escenari ha canviat de forma inesperada, sorprenent, sense avisar. I a pesar que hàgem pogut reaccionar més o menys ràpid en una primera fase de contenció, la pandèmia del COVID-19 ha desolat per complet els plans de futur de totes les Administracions que coneixem, en qualsevol lloc del món, de qualsevol grandària i condició.
En este context, sens dubte ja que un ús precís de les dades - dels dades públics, oberts i reutilitzables - ens servirà per a amortitzar l'esforç de reconstrucció que des de la Diputació de Castelló es pretén dur a terme.
Vos presentem l'Observatori de Dades Obertes, un espai web on podreu trobar les accions dutes a terme pels distints Departaments de la Diputació per a fer front al COVID (indicadors de resposta) , un conjunt de Bones Pràctiques dutes a terme pels Ajuntaments de la província i per la pròpia Diputació relacionades precisament amb la lluita contra la pandèmia, un apartat dedicat al Consell de Reutilizadores com a òrgan específic d'assessorament i consulta en matèria de dades oberts i, finalment, el Portal de Dades Obertes de la Diputació, on trobaràs ordenats els conjunts de dades més destacats de la província en format reutilitzable i amb múltiples possibilitats per a la seua exportació.
D'ací molt poc podreu trobar també en l'Observatori de Dades Oberts un conjunt d'indicadors de context que ens permetran mesurar el grau de repercussió del conjunt d'accions dutes a terme per la Diputació a través del seu Pla de Reconstrucció, des d'una lògica analítica, visual i sintètica.